Report

Tygři se na play-off naladili výhrou. Plzeň přestříleli 6:3

Plzeň/Liberec — V posledním utkání základní části proti Plzni se Tygři naladili na předkolo. Rozhodující pro výhru nad Škodovkou se stala druhá třetina, ve které šelmy vsítily hned pět branek. Ve třetí se pak sice rozstřílela Plzeň, její góly však na tygří výhře 6:3 už nic neměnily. V předkole, které začíná už ve středu a čtvrtek 6. a 7. března na domácím ledě tak náš tým čekají olomoučtí kohouti.

Soupeř sice vstoupil do utkání lépe, byli to ale právě Tygři, kteří šli do vedení jako první. Stalo se tak po dlouhém tlaku, kdy nakonec důrazem na brankovišti otevřel skóre Martin Faško-Rudáš. Následovaly přesilovky jak na jedné, tak na druhé straně, na další branky si však museli diváci počkat do další třetiny.

A v té se jich dočkali. Nejdříve dvakrát v krátkém intervalu udeřil Oscar Flynn, na něhož pak v oslabení navázal samostatným únikem a zakončením mezi betony Marek Zachar. Tím ale gólový přísun nekončil. Následovala totiž šestadvacátá trefa Jakuba Rychlovského v sezoně po ráně z vrcholku kruhu a dvacetiminutovku snů pak uzavřel laser Michala Bulíře ze slotu. Do závěrečného dějství se tak šlo za stavu 6:0 pro šelmy.

Ve třetí třetině se střelecky probudila Plzeň. Nejdříve se přesně trefil Jakub Pour a poté se v přesilovce prosadil z hranice brankoviště Tim Söderlund. O něco později pak o sobě dal vědět přesnou ranou z levého kruhu Miroslav Indrák. V závěru to ještě Západočeši zkoušeli při hře bez brankáře, avšak bez výsledku.

Tygři se tak v tabulce základní části sezony 2023/24 umístili na konečném sedmém místě, ze kterého si to v předkole rozdají s Olomoucí. Série začíná na domácím ledě už 6. a 7. března


FOTO: hcplzen.cz

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Měli jsme špatný vstup do utkání. Plzeň byla dobře připravená, dostávala nás pod tlak, vyhrávala osobní souboje. Nakonec se nám podařilo dorazit kotouč do brány, dostali jsme se do vedení, což bylo z první třetiny asi jediné pozitivum. Pak nám tam napadaly góly z důrazu kolem brány a pohotového zakončení. Za stavu 6:0 to již nebylo úplně lehké na koncentraci a tomu jsme trochu podlehli. V poslední části Škodovka znovu přidala a ukázala, jak je nepříjemný soupeř hlavně v útočném pásmu. "
Petr Kořínek
HC Škoda Plzeň
„Od nás dobrý vstup do utkání, měli jsme tam nějaké zajímavé střely, bohužel jsme tlak nevyužili. Pak jsme navíc inkasovali a následná druhá třetina byla z naší strany strašlivá. Přesto jsme měli šance, ale vždy platilo: Nedáš - dostaneš. Před třetí částí jsme kluky na závěr základní části nabádali, že jak se končí, tak se i začíná. Jsme rádi, že alespoň jsme poslední třetinu odehráli důstojně a podařilo se nám vstřelit tři branky. Je potřeba poděkovat divákům, že nám fandili po celý zápas, i když ten stav nebyl dobrý."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner